Ondersteuning bij een licht verstandelijke beperking

Heeft u of uw kind een licht verstandelijke beperking (LVB)? Stichting Campus Jeugdzorg helpt jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Onze zorgverlening kenmerkt zich door de volgende punten:

  • Zorg op maat
  • Intensieve begeleiding
  • Ondersteuning door heel Nederland
  • Hoge mate van zelfstandigheid van de jongeren

Wij vinden het belangrijk dat jongeren en jongvolwassenen met LVB zo goed mogelijk in de maatschappij integreren. Wij bieden deze jongeren een plek waar ze ondersteund worden op weg naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Stichting Campus Jeugdzorg is een AWBZ erkende jeugdhulpverlening instelling. Wij voldoen aan alle kwaliteitsnormen en waarborgen hierdoor de kwaliteit van onze hulpverlening aan de jongeren en jongvolwassenen.

 

Wat is een licht verstandelijke beperking (LVB)?

Iemand met LVB denkt minder snel dan iemand die normaal begaafd is. Vaak kunnen deze jongeren en jongvolwassenen zich niet goed aanpassen aan hun omgeving, dit uit zich vaak in moeilijkheden op het gebied van communicatie, sociale vaardigheden, gezondheid en relaties met mensen om hun heen.

Jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking hebben een laag intellectueel niveau (IQ van 50-69). Ook als iemand een hoger IQ heeft (70-85) maar toch beperkte sociale mogelijkheden heeft kan er sprake zijn van LVB. Jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking hebben een achterstand in hun sociaal emotionele ontwikkeling in vergelijking met leeftijdsgenoten. Een LVB hoeft niet altijd een probleem te zijn, vaak wordt een LVB een probleem als er teveel wordt gevraagd van deze jongeren en langdurige overvraging. Dit kunnen o.a. problemen in het gezin, op school, criminaliteit of verslavingen zijn.

 

Hulpverlening door Stichting Campus Jeugdzorg

Stichting Campus Jeugdzorg heeft meerdere woonvormen en locaties waar jongeren met een licht verstandelijke beperking kunnen wonen. De jongeren hebben een eigen kamer maar kunnen rekenen op volledige ondersteuning (dag en nacht). Onze hulpverlening gaat door zolang de hulpbehoevende dit wilt.

 

Contact met Stichting Campus Jeugdzorg

Wilt u meer informatie over een licht verstandelijke beperking (LVB) of over onze hulpverlening? Bel dan naar 088-1169393 of neem contact op via het contactformulier.

In samenwerking

Copyright Campus Jeugdzorg Alle rechten voorbehouden.

realisatie door Webfra BV