Wat voor crisisopvang levert Stichting Campus Jeugdzorg aan jongeren?

De crisisopvang van Stichting Campus Jeugdzorg is bedoeld voor jeugd en jongeren die tijdelijk (enkele weken tot enkele maanden) onderdak nodig hebben. Wij willen ervoor zorgen dat de jongeren die wij opvangen wonen in onze veilige en beschermde omgeving. Door professionele begeleiding en de kennis van onze medewerkers willen wij de jongeren weer naar een passende vervolgsituatie begeleiden. Tijdens de crisisopvang vinden wij het belangrijk dat de jongeren zich blijven ontwikkelen. Wij bieden dagbesteding, onderwijs en een ruim aanbod aan activiteiten. Jongeren die leerplichtig zijn kunnen binnen een week naar het Sprengen College.

 

'Ik kwam vanuit de crisis tot rust en ging met hulp van Stichting Campus Jeugdzorg werken aan mijn toekomst!'

 

Stichting Campus Jeugdzorg is in maart 2014 beoordeeld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Wij zijn positief beoordeeld door de Inspectie, onze organisatie voldoet aan alle vereisten waaraan een (AWBZ) zorginstelling moet voldoen.

 

Crisisopvang jeugd: Overbruggingsplekken

Bij Stichting Campus Jeugdzorg wordt overbruggingsopvang voor jongeren aangeboden. Jongeren die elders moeilijk plaatsbaar zijn, of een lange periode (soms enkele jaren)   opvang nodig hebben plaatsen wij graag op een van onze woongroepen. Bij overbruggingsopvang hebben wij het doel om jongeren te begeleiden naar een vaste woonplek in de maatschappij. Jongeren kunnen dan begeleid wonen binnen de zorg van Stichting Campus Jeugdzorg. 

 

Begeleid wonen

Stichting Campus Jeugdzorg biedt begeleid wonen voor jongeren die intensieve begeleiding nodig hebben. Wij bieden hulp bij het organiseren van de financiën. Het omgaan met geld. Dagbesteding of werk, en een woonplek voor een kleine groep van 4 jongeren in een woonhuis in Emmen.

 

Gastouders

In het Groningse Siddeburen, in een zeer rustige omgeving heeft Stichting Campus Jeugdzorg een gastgezin. Hier wonen twee jongeren in een gezinssituatie bij ouders die gediplomeerd zijn en de vaardigheden hebben om deze jongeren goed op te vangen voor lange tijd. Dit gezin wordt begeleid door een coach en de gedragswetenschapper van Stichting Campus Jeugdzorg. Deze jongeren krijgen zeer intensieve begeleiding.

  

Ambulante Hulpverlening

Stichting Campus Jeugdzorg krijgt regelmatig aanvragen voor ambulante hulpverlening. Jongeren die op zichzelf wonen, met of zonder vriend of soms met een zoon of dochter. Wij bieden opvoedondersteuning, hulp bij het organiseren van de financiën, hulp bij het schoonmaken en onderhouden van de leefomgeving enz.

 

Meer weten over crisisopvang voor jongeren?

Wij proberen er voor jongeren die dat nodig hebben te zijn, bent u op zoek naar crisisopvang, wilt u meer weten over onze zorgmogelijkheden of wilt u gewoon meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen en adviseren u graag over al onze mogelijkheden.

In samenwerking

Copyright Campus Jeugdzorg Alle rechten voorbehouden.

realisatie door Webfra BV