Door verschillende omstandigheden in jouw leefomgeving is het beter om ergens anders te gaan wonen maar je hebt hier nog wel hulp bij nodig. Stichting Campus Jeugdzorg biedt jongeren en jongvolwassenen begeleid en beschermd wonen aan. Wij zijn een jeugdhulpverleningsinstelling die jongeren helpt bij hun ontwikkeling en levenspad:

  • Begeleid wonen door heel Nederland
  • Vast aanspreekpunt
  • Zorg op maat
  • Individuele & intensieve begeleiding
  • Ook Kamertraining

 

Begeleid wonen

 

Wat houdt het in en voor wie is het?

Begeleid wonen staat voor zelfstandig wonen met hulp of begeleiding van een zorginstelling. Dit is voor jongeren en jongvolwassenen van 12 tot 30 jaar oud die redelijk zelfstandig kunnen wonen, maar die vanwege ziekte, een beperking of andere soorten problemen hulp nodig hebben in het dagelijkse leven. Wij helpen jongeren onder andere met persoonlijke verzorging, koken, schoonmaken van je huis en hulp bij het zoeken naar baan.

 

Woonvormen

Om een voorbeeld te geven, Stichting Campus Jeugdzorg heeft in Emmen de locatie Hunenoord waar 4 jongeren begeleid wonen. Zij krijgen intensieve begeleiding maar de begeleiding is erop gericht om de jongeren zoveel mogelijk zelfstandig te laten leven. Samenwonen is echter wel het kernbegrip. Iedere jongere heeft wel zijn eigen kamer met eigen voorzieningen.

Door heel Nederland heeft Stichting Campus Jeugdzorg kleine wooneenheden gerealiseerd waar jongeren en jongvolwassenen begeleiding krijgen. Hierbij zijn de kernbegrippen:

 

  • Prettige woonplek met verantwoordelijkheid voor elkaar
  • Coaching van groepsleiding, individueel en intensief
  • Leren van succes en fouten en zelf verantwoordelijk voor de positieve of negatieve consequenties.

 

Beschermd en beschut wonen

 

Wat houdt het in en voor wie?

Naast begeleid wonen biedt Stichting Campus Jeugdzorg ook beschermd wonen aan. Beschermd wonen is wonen in een beschutte omgeving waar altijd hulp aanwezig is. Dit is ook het grote verschil met begeleid wonen, daar is niet 24/7 hulp aanwezig maar op de momenten dat het nodig is of als de jongere erom vraagt.

Beschermd en beschut wonen is bedoeld voor jongeren die een hoge mate van hulpverlening nodig hebben. Zij hebben hulp nodig op onvoorspelbare momenten en dus is het van belang dat er altijd een begeleider aanwezig is. Toch proberen wij ook deze jongeren zoveel mogelijk zelfstandigheid te geven.

 

Woonvormen

Stichting Campus Jeugdzorg heeft in heel Nederland woningen gerealiseerd waar jongeren en jongvolwassenen terecht kunnen voor beschermd wonen en waar zij op elk moment van de dag hulp kunnen krijgen. Onze kernbegrippen zijn;

  • Prettige leefomgeving met elk moment van de dag hulp
  • Begeleiding van een groepsleider

Overige hulpverlening & woonvormen

Stichting Campus Jeugdzorg probeert jongeren en jongvolwassenen zo goed mogelijk te helpen, hierdoor bieden wij naast beschermd en begeleid wonen ook andere vormen van hulpverlening aan. Kijk hiervoor op onze pagina over crisisopvang en kijk voor op de pagina woonvormen een overzicht van al onze woonvormen.

 

Contact met Stichting Campus Jeugdzorg

Wilt u meer weten over begeleid of beschermd wonen of wilt meer informatie over onze hulpverlening? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 088-1169393 of via het contactformulier.

In samenwerking

Copyright Campus Jeugdzorg Alle rechten voorbehouden.

realisatie door Webfra BV